Rätt däck på bilen.

Bilbranschen är under stor förändring och det sker även en stor förändring med däcken som sitter på dagens bilar, större dimensioner, anpassade är elbilar, speciellt tysta däck osv.
Pirelli och Continental är två däcktillverkare som är stora på OE däck.

Idag har många premiumbilar speciellt anpassade däck. BMW, Porsche, Audi och Volvo och många där till.
position

BMW har en stjärna på sina däck. Porsche börjar med N

BMW originaldäck
Porsche däck

Vanadis Gummi tar hem rätt däck till just din bil
Traditionellt har däckverkstaden olika däck i lager men dagens alla varianter av däck och specialanpassade OE däck ( originalutrustade däck )  blir det svårare att lagerhålla rätt däck till rätt bil. Det ökar risken för att verkstäder lägger på ett däck som är ok för bilen med inte exakt rätt. Vi säljer exakt dom däcken som passar just din bil, däcken som bilen är originalutrustad med.

Vad är ett OE däck 

Enkelt förklarat är det fordonets motsvarighet till skräddarsydd kostym.
Däcktillverkaren har tillsammans med biltillverkaren specialanpassat däcket så det förhöjer fordonets unika egenskaper. OE däck sitter på bilen när den lämnar fabriken. 

Varför behövs det ?
Alla bilar som tillverkas är inte likadana och har olika egenskaper det gör att även hjulen behöver speciellt anpassade däck för att få ut det bästa egenskaperna från fordon och hjul.

En sportbil kräver däck som klarar kurvtagning bättre i högre farter  medans en SUV  behöver ett däck som skall prestera optimalt på torra och våta underlag. Lyxbilen behöver tysta däck för att komforten extra viktig.  Man anpassar även däck för att öka bränsleeffektivitet.

Varför välja Vanadis Gummi :
Hos Vanadis Gummi i stockholm jobbar man med just in time och tar hem rätt däck för bilen.
Vanadis Gummi tar hem dom speciellt anpassade OE däcken för att kunna säkerhetsställa bästa möjliga säkerhet för kunden.

Varför OE däck:
OE-däck är framtagna för varje fordon och finjusteras samt anpassas för varje modelltyp för att leverera de prestandaegenskaper som tillverkaren är ute efter.
Original Equipment-märkta däck introducerades tillsammans med Porsche på 1980-talet och är nu efterfrågade av de främsta biltillverkarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *