Våra tjänster

Reparationer för alla bilar, när du behöver det.

Besök oss

komplett utbud av tjänster för alla dina bilbehov

Däckbyten

 

Du bör byta dina däck minst två gånger om året och det är viktigt att veta när det är lagligt att skifta från sommardäck till odubbade och dubbade vinterdäck. Vilka datum och lagar som gäller och vem som kan byta dina däck och hur det fungerar.

Lagar, regler och datum för däck

Mellan 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april – 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag. Övrig tid går det bra att köra med Sommardäck.

Köp nya däck

Hur vet jag om jag behöver nya bildäck?

Det viktigaste är att byta till nya däck innan mönsterdjupet är för lågt. I Sverige så är det lagligt att använda sommardäck med minst 1,6 mm & vinterdäck med minst 3 mm mönsterdjup.
Men om du haft däcken i 10 år så är det dags att köpa nya även om inte mönstret är nere på de lägsta lagliga nivåerna. Gummit i däcken är lite av en färskvara vilket gör att torra däck tappar mycket av de viktiga egenskaper som finns i gummiblandningen. Rengöringsmedel och vägsalt är också faktorer som gör att däcken åldras. Förvaring i rätt miljö och temperatur minskar åldrandet. Hur gamla däcken är står på däcksidan och kallas för DOT. Det är en fyrasiffrig märkning varav de två första siffrorna står för produktionsvecka och de två sista för tillverkningsår.

I din bils registreringsbevis kan du hitta vilken däckstorlek som biltillverkaren rekommenderar för din bil.

Däckhotell

Som kund i vårt Däckiahotell behöver du inte hålla reda på när det är dags att skifta däck. Det gör vi åt dig. I god tid innan skickar vi ut en automatisk tidsbokning. Beroende på vilken Däckiaanläggning du anlitar kan din påminnelse se olika ut. Och om tiden inte passar kan du lätt boka en ny på vår hemsida.

Hos Vanadis Gummi så rengör dina däck, kontrollerar mönsterdjupet och ser till att de är fria från vägsalt och andra föroreningar. Däcken förvaras torrt och mörkt , allt för att de ska hålla så länge som möjligt. Däckskiftet utförs av våra professionella medarbetare som ser till att däcken sitter som de ska.

Bil- & däckverkstad

Självklart kan du köpa nya däck och fälgar hos oss. De flesta uppskattar också att få all däckservice utförd på samma företag, och det kan du få hos oss.

Boka tid för däckskifte direkt redan idag

Specialister på däckservice

Vi erbjuder däckservice, hjulinställning och däckförvaring av dina sommar- och vinterhjul. Med Däckiakortet tillhandahåller vi även annan däckservice som prisvärd vägassistans och räntefri delbetalning. Eller varför inte bara komma förbi för en däckstatuskontroll om du är osäker på hur dina däck egentligen mår?

Vi bryr oss nämligen bara om däck, så slipper du. Och kan göra något annat på din fritid.

Däckpriser

Du kan välja bland de bästa däckfabrikaten på marknaden och då vara säker på att hitta däcken som uppfyller dina behov. Du kan söka efter dina däckdimensioner eller din bilmodell. Du kan låtas oss göra jobbet för att hitta de bästa sommar- eller vinterdäcken, för just din bil!

Delbetalning

Du kan välja att dela upp din kostnad med Däckiakortet.
Du ansöker i butiken eller direkt här på Internet via Resursbank. Fördelarna är många:

  • Alltid 4 månaders fri kredit, utan räntor och avgifter
  • Räntefritt upp till 24 månader
  • Välj hur du vill betala i lugn och ro månaden efter ditt köp
  • Kostnadsfritt att skaffa och inneha

Vad säger våra kunder

Viktor Karlsson
Viktor Karlsson
2022-04-25
Trevlig personal och bra service. Nu åker jag säkrare med mina nya Continental däck.
Rob Jakobsson
Rob Jakobsson
2022-03-29
Snabb och noggrann service!
Janne Ljunggren
Janne Ljunggren
2022-03-25
Fabian i bilverkstaden är kunnig, rutinerad och proffsig. Byte av pinnbult och hjulskifte till min Mazda snabbare än ett ormbett och till ett helt okej pris 👍

Varför ska du välja oss

Erfarna tekniker

Vi utför det som är överenskommet. Vi kontaktar kunden innan om det skulle till komma merjobb

Kvalitetsutförande

Rätt utrustningen för att utföra jobben på ett korrekt och säkert sätt.

Pålitlig service

Vår personal har gedigen kunskap och lång erfarenhet inom däck & fälg.