När man ska köpa nya däck till bilen är det viktigt att tänka på följande faktorer:

Däckstorlek: Det är viktigt att välja rätt däckstorlek för din bil. Detta kan vanligtvis hittas i bilens manual eller på däckets sidovägg. Bilen kan även ha en annan storlek är vad som står i ditt reg.bevis, kontrollera alltid på sidoväggen på ditt gamla däck.

Körstil och körförhållanden: Om du ofta kör på våta eller snöiga vägar kan det vara bra att välja däck med bra grepp på dessa ytor. Om du däremot ofta kör på torra vägar kanske du vill ha däck med bättre prestanda.

med säkerhet
Tänk i förstahand säkerhet när du väljer nya däck.

Däckmärke: Det finns många olika däckmärken på marknaden. Det kan vara värt att göra lite research för att se vilka som är de mest pålitliga och ger bäst prestanda.

När din bil lämnar fabriken är den utrustad med premiumdäck anpassade just för din bilmodell. Däcken kommer från våra samarbetspartners och vi rekommenderar att du väljer någon av dem när du ska köpa nya däck. Det lönar sig ofta eftersom däcken har lägre rullmotstånd och gummiblandningar som klarar många mil och ger bra bränsleekonomi.

Däcktyp: Olika typer av däck som passar olika behov. Vinterdäck ger exempelvis bättre grepp på snö och is, medan sommardäck ger bättre prestanda på torra vägar. Det finns touringdäck som erbjuder bättre komfort, lite mjukare gång. Sportdäck som ger bättre styrrespons och klarar högre påfrestning vid lite sportigare körning. Vi avråder från att använda åretruntdäck, sommardäck på sommaren och vinterdäck på vintern är bäst alternativet.

Pris: Däck kan variera mycket i pris beroende på märke och kvalitet. Det kan vara värt att investera i högkvalitativa däck för att få bättre prestanda och hållbarhet. Dyraste är inte alla gånger kanske bäst för just din typ av körning. Rådfråga en helst däckexpert om vad som kan passa dig bäst.
Man får kvalitet och säkerhet lite efter mad man betalar för.

Underhåll: För att dina däck ska hålla länge och fungera optimalt är det viktigt att du underhåller dem regelbundet. Detta inkluderar att se till att däcken är väl uppfyllda men rätt däcktryck. Däck är känsliga för värme och solljus, därför är det mörkt, torrt och svalt som är bäst för dina däck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *