Att förvara däck på däckhotell är ett smart och populärt alternativ till att förvara dem i bostaden eller i garaget. Du slipper ta med dig de gamla däcken hem efter att du bytt till vinter- eller sommardäck på verkstan och du kan vara trygg i att de förvaras under perfekta förhållanden. Med däck som fått vila på ett bra däckhotell kör du säkrare och med högre komfort.

Vi på Däckia Norrtull erbjuder bra däckhotell. Ett däckhotell är ett speciellt avsatt utrymme för trygg förvaring av däcken du inte använder men vill spara till nästa säsong. Däcken håller längre på ett däckhotell än om du förvarar dem i ett garage med fel eller allt för ojämn temperatur. Att checka in däck på vårt däckhotell är för dig som vill ha dina däck ska vara i optimalt skick nästa gång det är dags att byta till vinter- eller sommardäck.

Erfarna mekaniker på Arbete Däckverkstad Odenplan byter ut dina däck med snabbhet och precision för optimal körkomfort och säkerhet

Viktigt att byta hjulen på en verkstad som kan

Med dagens elbilar är det viktigt att lämna sin bil till en verkstad som vet hur man lyfter elbilar. Elbilar har speciella lyftpunkter under bilen för att inte skada batteriet som sitter under bilen. Lyfter man fel kan man skada batteriet och det kan bli en mycket kostsam historia. Sportbilar som typ Porsche har lyftpunkter under bilen som måste användas. Det är viktigt att dra hjulbultarna eller centrumbult men rätt moment. Bilar med centrumbult krävs speciella momentverktyg.

Vill du ta hand om dina hjul själv är det några saker att tänka på 

Vill du förvara dina hjul hemma är det några saker som är bra att tänka på. Du bör ha rätt verktyg för att lossa hjulbultarna och göra rent dem noga. Det är lätt att skada hjulmutter eller hjulbult om man inte använder rätt verktyg. Har du hjullås är det lätt att skada hjullås nyckeln om man inte gör rätt. Däcken ska ha rätt lufttryck så att de inte tappar formen medan de ligger oanvända. Utrymmet du förvarar däcken i måste vara helt torrt och temperaturen ska helst vara omkring 15 grader under hela förvaringstiden. Är det för kallt eller för varmt kan gummits egenskaper försämras.

Att förvara däck i ett pannrum eller en container är inte bra för dina hjul. Temperaturskillnaderna är alldeles för stora och det tar däcken skada av. Utomhus blir det för kallt under vinterhalvåret och för varmt på sommaren. Däck bör heller inte utsättas för direkt solljus då UV-strålar kan vara skadligt för gummit i längden. Lösa däck bör lagras stående och däck på fälg förvaras bäst liggande. Du ska inte förvara däck i en byggnadskonstruktion av trä och de får inte komma i kontakt med brandfarliga ämnen. Se även till att märka däcken så att de hamnar rätt vid montering. Allt detta slipper du tänka på om du lämnar in däcken till oss på Däckia Norrtull.

Däckhotell frigör plats för dig

En annan fördel med att inte ha däck för nästa säsong liggandes hemma är att de tar upp utrymme som oftast kan använda till något bättre. En däckstapel är heller inte så lätt att flytta på om du behöver städa eller komma åt något i ett trångt garage. Bor du i en stad utan tillgång till garage är förvaringen av däck ett problem. Det är ofta inte tillåtet att förvara däcken i ett vinds- eller källarförråd. Däck är dessutom tungt, inte minst för äldre är det skönt att slippa bära och flytta på däck. Däckhotell gör helt enkelt livet lite lättare, det är du värd.

Hur länge kan man ha däcken på Däckhotell?

Skiftesperioden hos oss på Däckia Norrtull är mellan den 15 mars och den 5 maj när det gället skifte till sommardäck. För skifte till vinterdäck gäller den 15 oktober till och med den 5 december. Du har alltså god tid på dig och kan boka in en tid för skifte som passar dig perfekt. Lagen säger att du måste ha däck anpassade för vinterväglag den 1 december till 31 mars. Men du kan kan byta till sommardäck tidigare om det inte föreligger risk för vinterväglag. De flesta byter till vinterdäck i november och skiftar från vinterdäck till sommardäck i april.

Så förvarar vi däcken

Vårt däckhotell håller mycket hög standard och vi skickar ut sms till dig när det är dags att boka tid för däckskifte. Däcken är ordnade på ett strukturerat lager så vi enkelt kan ta fram dina hjul om du av någon anledning skulle behöva dina däck, kanske i samband med att du vill sälja hjulen eller bilen. Under tiden däcken ligger hos oss kontrollerar vi om hjulen har skador eller om mm djupet är för lågt. Vi kontaktar våra kunder i lagom tid inför nästa byte om man vill byta till nya däck eller om fälgar skall repareras.

Varför ska man lämna in däcken på däckhotell?

Här är de största fördelarna med att förvara däcken hos Däckia Norrtull däckhotell:

Kontakta oss om du har frågor om däckhotell och däckskifte

Hör av dig till oss på Däckia Norrtull om du har frågor om vårt däckhotell.
Vi finns här för att göra det enkelt och bekväm för dig och din bil.

Sälja bilen, byte av tjänstebil eller utlämning av däck?

För frågor angående förvaring eller utlämning av befintliga däck på däckhotellet, vänligen kontakta oss via email eller telefon.

Kontakta
oss idag!

Öppettider
Mån – Tors   07:00 – 17:00
Fredag          07:00 – 15:00

Boka Däckbyte.

  1. Fyll i reg.nr och ditt mobilnummer  
    (Om fel reg. nr anges kan skiftet utebli)
  2. Välj tjänsten 
  3. Välj en tid 
  4. Bekräfta din bokning

Vill du veta pris på bilservice?

Vi lämnar offert inom 24 timmar.
Vår idé och vision är att ge kunden
mer service på samma adress,
din tid är värdefull.

Vilken tjänst vill du ha hjälp med?
kontaktinformation

Vill du veta pris på däck?

Låt oss göra jobbet och ge förslag inom 24 timmar!
Vår Idé & Vision Är Att Ge Kunden Mer Service
På Samma Adress, Din Tid Är Värdefull.

Låt oss göra jobbet och ge förslag inom 24 timmar! 
Din Tid Är Värdefull.

Vilka typer av däck är du intresserad av?
kontaktinformation

Vi ordnar däcken

Det finns alltid däck i olika prisklasser att välja på när du köper nya däck från Vanadis Gummi. Söker du däck från
Pirelli, Continental, Goodyear, Michelin, Kumho eller från någon annan tillverkare har vi däck som stämmer med dina önskemål och behov.

Webbutik

Beställt direkt och se våra priser

Låt oss göra jobbet

Vi tar fram förslag som passar just Din bil.

Webbutik

Beställt direkt och se våra priser

Låt oss göra jobbet

Vi tar fram förslag som passar just Din bil.